Giroud neemt afscheid als international van Frankrijk

Frankrijk neemt afscheid van topscorer aller tijden: 'Legende zegt nooit vaarwel'

15 juli om 20:25

Olivier Giroud stopt definitief als international. Frankrijk neemt via de officiële kanalen afscheid van de 37-jarige spits, die topscorer aller tijden voor Les Bleus is.

Voor het EK was al zeker dat Giroud aan zijn laatste eindtoernooi zou beginnen. Nu wordt bevestigd dat de aanvaller per direct stopt bij de Franse nationale ploeg. 'Een legende zegt nooit vaarwel', schrijft de Franse voetbalbond op social media. Het afgelopen EK bleef de rol van Giroud beperkt. Hij kwam tot vier invalbeurten, waaronder tegen het Nederlands elftal.

Zijn debuut voor Frankrijk maakte Giroud in 2011 tegen de Verenigde Staten. In totaal speelde hij 137 interlands, waarin hij 57 keer scoorde en vijftien assists gaf. Met 57 goals is hij topscorer aller tijden van de nationale ploeg van Frankrijk. Het ligt in de lijn der verwachting dat Giroud deze titel op termijn moet afstaan aan Kylian Mbappé. De 25-jarige ster heeft al 51 keer gescoord in het shirt van Les Bleus.

Nu Giroud zijn afscheid als international aankondigt, keert hij de Europese velden volledig de rug toe. Eerder werd al bekend dat Giroud zijn loopbaan vervolgt bij Los Angeles FC.

Beluister hieronder de aftertalk Studio Oranje over de belangrijkste conclusies, grootste flops en keuzes van Koeman richting het WK!