Frimpong wil Leverkusen 'absoluut verlaten'

'Frimpong hakt knoop door en wil Leverkusen 'absoluut verlaten''

15 juli om 20:10

Als het aan Jeremie Frimpong ligt, heeft hij zijn laatste wedstrijd voor Bayer Leverkusen gespeeld. De Duitse tak van Sky Sports meldt maandag dat de international van Oranje de Duitse kampioen 'absoluut wil verlaten'.

Frimpong (23) heeft zijn zinnen gezet op een nieuw avontuur, klinkt het. De wingback staat sinds tweeënhalf jaar onder contract bij Leverkusen en is naar verluidt toe aan een volgende stap in zij loopbaan. Sky meldt stellig dat Frimpong Leverkusen 'absoluut wil verlaten'. De speler heeft een afkoopclausule van veertig miljoen euro in zijn contract staan.

Momenteel zou Frimpong met meerdere geïnteresseerde clubs praten. Om welke clubs dat gaat, wordt niet duidelijk. Wel is al langer bekend dat Frimpong er goed op staat bij diverse clubs uit de Europese top. Onder meer Bayern München, Manchester City, Arsenal en Paris Saint-Germain zouden hem op de radar hebben.

Frimpong, zesvoudig international van Oranje, won afgelopen seizoen de dubbel met Leverkusen. In januari 2021 kwam hij over van Celtic. Tot op heden speelde hij 142 officiële wedstrijden voor Die Werkself.

Beluister hieronder de aftertalk Studio Oranje over de belangrijkste conclusies, grootste flops en keuzes van Koeman richting het WK!