Driessen opgebeld door familielid van Wijnaldum

Familielid van Oranje-speler belt Driessen op: 'Misschien iets te ver gegaan'

15 juli om 16:20
Laatste update: 15 juli om 16:22

Valentijn Driessen is maandagochtend opgebeld door een familielid van Georginio Wijnaldum. De Telegraaf-journalist werd naar eigen zeggen op zeer beschaafde wijze aangesproken op een column die hij schreef over de Oranje-international. Daarin was hij volgens het familielid van Wijnaldum te kritisch, en vooral te respectloos. Driessen kan zich daar met de kennis van nu in vinden, zo erkent hij. 

"Ik moet één ding zeggen", begint Driessen in een video-item voor De Telegraaf. "Ik werd vanochtend gebeld door een onbekend nummer. Naar eigen zeggen door een familielid van Georginio Wijnaldum."

De aanleiding voor het opvallende telefoontje was een column die Driessen maandagochtend schreef voor de ochtendkrant. De man in kwestie kon zich niet vinden in de teksten die hij las. "Dat ik heel weinig respect had getoond in mijn column, omdat ik had gezegd: ouwe hap. Doorselecteren, ouwe hap", vertelt Driessen, die met 'ouwe hap' inderdaad doelde op spelers als Wijnaldum.

De journalist gebruikte ook het woord 'lozen'. "Daar zijn die man van: lozen doe je met afvalwater", aldus Driessen, die vindt dat hij inderdaad voor een andere woordkeuze had kunnen gaan. "Hij was heel netjes en ik zei daar heeft u gelijk ik. Hij zei: deze jongens hebben jou nooit wat aangedaan, veel betekend voor het Nederlands voetbal. Dat klopt, dus ik moet wel toegeven dat ik in deze column misschien iets te ver ben gegaan."

Beluister hieronder de aftertalk Studio Oranje over de belangrijkste conclusies, grootste flops en keuzes van Koeman richting het WK!