KNVB-directeur Van Leeuwen leeft mee met Vitesse

KNVB-directeur Van Leeuwen leeft mee met Vitesse: 'Doet mij natuurlijk ook pijn'

15 juli om 15:15

Marianne van Leeuwen leeft mee met Vitesse. De directeur betaald voetbal van de KNVB hoopt dat er zo snel mogelijk een oplossing komt voor de club, die al maandenlang druk bezig is om het hoofd boven water te houden.

"Het doet mij als directeur betaald voetbal natuurlijk ook pijn om te zien dat één van onze betaald voetbalclubs, Vitesse, momenteel in zo'n moeilijke situatie verkeert", aldus Van Leeuwen middels een bericht op de site van de KNVB, als reactie op de oproep van de Arnhemse burgemeester Ahmed Marcouch. Hij deed zondag in een open brief een verzoek aan de KNVB om Vitesse te helpen met de licentie. 

"Ik begrijp de bezorgdheid en de onzekerheid die de supporters van Vitesse voelen", vervolgt Van Leeuwen, die daarna namens de KNVB wijst op de bestaande structuur en de regels die daarmee gepaard gaan. "De KNVB heeft samen met alle betaald voetbalclubs licentieregels afgesproken voor het waarborgen van de integriteit en de continuïteit van de competities betaald voetbal. Dit om zo veel als mogelijk het (ongestoorde) verloop van de competitie te kunnen garanderen."

Het bestuur van de KNVB heeft geen invloed op de licentiecommissie, verzekert Van Leeuwen. "Onderdeel van die afspraken met alle clubs zijn de onafhankelijke commissies, die toezien op de naleving van de regels", stelt de directeur. "Dit doen zij op een uiterst zorgvuldige wijze die voor alle clubs dezelfde is. De licentiecommissie handelt binnen de aan haar toebedeelde kaders en is zich ontzettend bewust van de urgentie van dit dossier. Het bestuur van de KNVB heeft daarop geen enkele invloed. Er is namelijk een strikte scheiding afgesproken tussen de zogeheten bestuurlijke macht en de onafhankelijke commissies binnen de KNVB."

Het noodlijdende Vitesse heeft vrijdag opnieuw extra tijd gekregen om de proflicentie voor komend seizoen veilig te stellen. Uiterlijk 22 juli hoopt de beroepscommissie een besluit te nemen.