PSV stelt Groenendijk aan als nieuwe hoofdtrainer van Jong PSV

Kogel door de kerk: PSV stelt ervaren hoofdtrainer aan voor beloftenelftal

15 juli om 14:51
Laatste update: 15 juli om 14:59

PSV heeft Alfons Groenendijk aangesteld als nieuwe hoofdtrainer voor het beloftenelftal. In Eindhoven is de ervaren oefenmeester de opvolger van Wil Boessen, die na afgelopen seizoen is gestopt als eindverantwoordelijke bij Jong PSV.

Boessen is inmiddels aan de slag gegaan als assistent-trainer bij Fortuna Sittard. Door zijn vertrek moesten de Eindhovenaren naarstig op zoek naar een vervanger en hiervoor kwam Groenendijk in beeld. De zestigjarige trainer zat zonder club, maar was niet de enige gegadigde voor de trainersvacature.

Groenendijk was de afgelopen jaren niet actief in de voetbalwereld, nadat hij bij Antalyaspor werkzaam was als rechterhand van Nuri Sahin, die inmiddels de nieuwe hoofdtrainer is van Borussia Dortmund. Eerder stond Groenendijk voor de groep bij onder meer ADO Den Haag, Excelsior, Jong Ajax en Willem II. "Diep van binnen ben ik altijd al een opleider geweest", zegt de nieuwe Jong PSV-trainer op de clubkanalen.

Door deze nieuwe invulling bij Jong PSV kan de focus van de clubleiding nu op het aanstellen van een nieuwe hoofd jeugdopleiding, want die positie staat op dit moment nog open. De Eindhovenaren zijn hiervoor in gesprek met Aloys Wijnker, die een verleden heeft bij AZ.