Daily Mail: Southgate kan opvallende carrièreswitch maken bij Engeland-exit

The Daily Mail: Southgate kan opvallende carrièreswitch maken bij Engeland-exit

15 juli om 12:57
Laatste update: 15 juli om 12:59

Mocht Gareth Southgate stoppen als bondscoach van Engeland, dan kan de keuzeheer aan de slag gaan als tv-analist. The Daily Mail weet dat het Engelse ITV hem in dat geval hoopt te strikken.

De toekomst van Southgate bij Engeland is nog onzeker. Zijn contract loopt aan het einde van dit kalenderjaar af, terwijl Southgate na de verloren EK-finale tegen Spanje (2-1) liet doorschemeren dat er nog geen beslissing is gemaakt over zijn positie. Mocht Southgate uiteindelijk vertrekken bij de Engelse ploeg, dan kan hij direct weer aan de slag als analist.

Dat schrijft The Daily Mail maandag. Southgate staat er namelijk goed op bij de mensen die het voor het zeggen hebben bij ITV. De zender zou Southgate dan ook graag toe willen voegen aan hun analistenteam. ITV had dit EK samen met de BBC de uitzendrechten in handen. In theorie zou Southgate al kunnen aanschuiven als Engeland in september begint aan haar Nations League-campagne. Dat lijkt echter onwaarschijnlijk, ook als de bondscoach dan al heeft besloten om aan de slag te gaan als analist. De verwachting is namelijk dat Southgate eerst een rustperiode zal inlassen, mocht hij vertrekken bij het Engelse elftal.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!