Carragher kritisch op Engelse selectie

Kritiek op Engelse selectie: 'Grappig dat het altijd aan de manager ligt...'

15 juli om 07:56
Laatste update: 15 juli om 07:58

Jamie Carragher is van mening dat de Engelse spelers in de spiegel moeten kijken. Door veel mensen wordt de schuld bij bondscoach Gareth Southgate gelegd, maar volgens het clubicoon van Liverpool is dit te makkelijk.

In de finale van het EK nam Engeland het op tegen Spanje. De Engelsen gingen in de slotfase met 1-2 onderuit door een doelpunt van Mikel Oyarzabal en hierdoor greep Engeland opnieuw naast een grote prijs. 'Grappig dat het altijd aan de manager ligt, hè?', schrijft Carragher na afloop van de EK-finale.

'Sven (Eriksson, red.) speelde 4-4-2, Fabio (Capello, red.) was te streng en Gareth is te verdedigend', vervolgt Carragher. 'Het feit is dat onze belangrijkste spelers niet kwamen opdagen in dit toernooi. Net als tijdens de eindtoernooien in de voorbije jaren.'

Southgate kan rekenen op veel kritiek vanuit Engeland op zijn behoudende speelstijl. De oefenmeester staat sinds 2016 aan het roer bij The Three Lions. Tijdens het EK 2020 was Engeland onder zijn leiding ook al runner-up. Toen werd er in de finale na penalty's verloren van Italië. Ook werd onder Southgate de halve finale van het WK 2018 gehaald. Tijdens het WK van 2022 in Qatar ging Engeland in de kwartfinale onderuit tegen Frankrijk.