Van Hooijdonk over Rodri

Van Hooijdonk snapt niks van keuze voor beste EK-speler: 'Iets niet goed gegaan'

15 juli om 06:50

Pierre van Hooijdonk had liever gezien dat Nico Williams tot beste speler van het EK was uitgeroepen. De keuze van de UEFA viel op Rodri. Volgens de oud-spits is er dan 'iets niet goed gegaan met de aanvallers' op dit EK.

Rodri begon als basisspeler aan de EK-finale, maar wegens lichamelijke krachten moest hij de strijd in de rust staken. De middenvelder werd uiteindelijk uitgeroepen tot speler van het toernooi. Rafael van der Vaart kan zich vinden in die keuze. "Ook vandaag speelde hij weer goed", aldus de oud-international bij Studio Fussball. "Iedere keer als er geschoten werd dacht je dat er een verdediger tussenzat, maar dan was Rodri het weer."

Van Hooijdonk heeft zijn twijfels bij de keuze voor Rodri. De oud-spits had graag een andere speler van het toernooi gezien. "Het is een hele goede speler, maar het is een controlerende middenvelder", doelt Van Hooijdonk op Rodri. "Als hij speler van het toernooi wordt, dan is er toch iets niet goed gegaan met de aanvallers. Als het gaat om speler van het toernooi en je moet iemand van Spanje kiezen, dan zou ik uitkomen bij Nico Williams."

Rodri is de opvolger van Gianluigi Donnarumma. De doelman werd op het EK 2020, dat wegens corona in 2021 werd gehouden, verkozen tot speler van het toernooi. De Italiaanse doelman was mede verantwoordelijk voor de zege op Engeland na strafschoppen.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!