Geblesseerde Messi ziet Argentinië Copa América winnen ten koste van Colombia

Huilende Messi ziet Argentinië Copa winnen na ontsierde finale tegen Colombia

15 juli om 07:04
Laatste update: 15 juli om 08:28

Argentinië heeft na verlenging afgerekend met Colombia in de finale van de Copa América. Lautaro Martínez was de grote man aan Argentijnse zijde door in de 112de minuut de winnende treffer te maken. Lionel Messi moest na ruim een uur het veld in tranen verlaten.

Door deze nederlaag van Colombia komt er een einde aan een ongeslagen reeks van 28 wedstrijden onder leiding van bondscoach Nestor Lorenzo. Na een slim passje van Giovani Lo Celso brak Martínez, die in het veld was gekomen voor Julián Alvarez, de ban voor de Argentijnen.

 

De invaller rende direct naar de dug-out om zijn treffer met Messi te vieren. De 37-jarige aanvoerder moest na ruim zestig minuten het veld ruimen met een blessure en zat huilend in de dug-out met enkelklachten. Voor Ángel Di Maria, die na de 1-0 een publiekswissel kreeg, zit zijn interlandcarrière erop na het prolongeren van de Copa América-winst.

 

De finale verliep allesbehalve vlekkeloos, want de eindstrijd werd in totaal vijf kwartier uitgesteld door ongeregeldheden buiten het stadion. Fans, voornamelijk uit Colombia, zonder toegangskaartje probeerden binnen te dringen, maar zij werden tegengehouden door de politie en veiligheidspersoneel. Uiteindelijk stonden er 30.000 mensen mét kaartje buiten op het moment dat de aftrap plaats had moeten vinden. Er zijn diverse mensen gearresteerd door de politie.

Het was een spannende finale met kansen aan beide kanten en felle duels. In de eerste helft bleef Messi al een keer op het veld liggen na een block van oud-PSV'er Santiago Arias, die al snel in het tweede bedrijf voorlangs schoot. Di María was namens Argentinië dicht bij de openingstreffer, maar hij zag doelman Camilo Vargas knap redding brengen.

De spanning nam vervolgens toe binnen het veld, want in eerste instantie kreeg een Colombiaan geen gele kaart na een beuk tegen Di Mariá en vervolgens moest Messi het veld in tranen verlaten wegens een enkelblessure. Na deze aderlating ging Argentinië in de slotfase op jacht naar de winnende goal, maar die viel uiteindelijk pas in de verlenging.