Derksen hekelt gedrag Van Dijk: 'Heel kwalijk dat hij gaat zeiken'

Advocaat hoopt dat duo doorgaat bij Oranje: 'Ik kan het me niet voorstellen'

15 juli om 01:21

Dick Advocaat kan zich niet voorstellen dat Virgil van Dijk en Memphis Depay na de zomer niet meer voor Oranje zullen spelen, zo geeft hij aan in Vandaag Inside Oranje, waar Johan Derksen kritisch is op de centrale verdediger van Liverpool.

Virgil van Dijk gaf onlangs in gesprek met ESPN aan dat hij nog na zal denken over zijn toekomst, maar Advocaat denkt dat de bondscoach graag over hem zal blijven beschikken. "Ik kan me niet voorstellen dat Ronald Koeman besluit om Van Dijk en Depay de wacht aan te zetten, dat geloof ik niet." Zowel vanuit de media als intern is er veel kritiek geweest, geeft presentator Wilfred Genee aan. "Dat zal voor meer spelers gelden, maar dat kan toch niet betekenen dat je maar moet stoppen?"

"Ik kan me niet voorstellen dat Van Dijk en Depay echt de wacht aanzet, daar geloof ik niks van", houdt Advocaat vol. Derksen ergert zich ondertussen aan de wijze waarop de aanvoerder van Oranje met kritiek omgaat. "Ik vind het wel heel kwalijk dat een aanvoerder van het Nederlands elftal die altijd alles volgens de regels doet en altijd precies zegt wat de mensen willen horen, een nette jongen, dat die gaat zeiken wanneer hij een keer zeer terecht kritiek krijgt."