Advocaat noemt ideale club voor Memphis: 'Fit is hij onze beste spits'

Advocaat noemt ideale club voor Memphis: 'Fit is hij onze beste spits'

15 juli om 06:55
Laatste update: 15 juli om 09:22

Dick Advocaat ziet in Tottenham Hotspur een ideale club voor Memphis Depay. De aanvaller is momenteel clubloos, maar Johan Derksen en René van der Gijp vrezen dat een club uit de (sub)top van Europa zich niet meer zal wagen aan Memphis, zo geven ze aan in Vandaag Inside Oranje.

"Denken jullie dat Memphis nog een club krijgt, een goede club?", vraagt Derksen zich af. Van der Gijp steekt niet onder stoelen of banken dat hij het somber inziet voor de aanvaller. "Nee, die krijgt geen goede club meer."

Advocaat is hoopvoller gestemd. "Als Memphis gewoon naar een goede club gaat, en dan praten we niet over Liverpool, dan is het gewoon een uitstekende spits." Tafelgenoot Van der Gijp vraagt Advocaat vervolgens wat wel een goede club zou zijn voor de Oranje-international. "Spurs", antwoordt Advocaat gedecideerd.

Derksen is het niet met Advocaat eens. "Nee joh, in dat tempo kan hij niet bijbenen." Advocaat meent echter dat wanneer de aanvaller fit is, hij de beste spits is van Nederland. Derksen raadt Memphis echter een andere stap aan dan de Europese (sub)top. "Als hij poen gaat pakken in Saudi-Arabië, dan is hij helemaal uit de brand."