Derksen niet te spreken over EK-finale: 'Het hele toernooi heel teleurstellend'

Derksen stipt 'enige goede' aan EK aan: 'Beste prestaties geleverd'

15 juli om 00:21

René van der Gijp heeft genoten van het laatste half uur van de EK-finale en stelt dat de spannende eindfase veel goedmaakte. Johan Derksen is minder enthousiast over de finale en bestempelt het EK als geheel zelfs als 'tegenvallend', zo blijkt in Vandaag Inside Oranje.

"Het was een geweldig laatste half uur, dat maakt toch veel goed. Laat gaan, die eerste helft", vangt Van der Gijp aan. "Er was ook geen ruimte, ze gaven allebei weinig ruimte weg. Ze konden alles belopen, alleen Bellingham speelde echt geweldig de eerste helft, wát een speler."

Johan Derksen heeft minder van de wedstrijd genoten en spreekt zelfs van een tegenvallend toernooi. "Ik vond het hele toernooi eigenlijk heel teleurstellend. De laatste fase van deze wedstrijd was inderdaad wel leuk, maar over de gehele wedstrijd vond ik het geen finale. Het enige goede aan dit toernooi is dat het beste team uiteindelijk heeft gewonnen. Zij hebben de beste prestaties geleverd."

"Wat ik ook wel mooi vond aan Spanje is dat ze in een heel herkenbaar systeem speelde", vult Dick Advocaat aan. "Het was gewoon 4-3-3, het maakt niet uit tegen wie ze speelden, of tegen welk systeem ze speelden. Gewoon 4-3-3 en je ziet hoe ver je kan komen."