PSV heeft Monamay bijna binnen

'PSV op hoofdlijnen akkoord met nieuwe verdediger, driejarig contract ligt klaar'

14 juli om 23:59

PSV is dicht bij het aantrekken van Madi Monamay. Dat meldt het Eindhovens Dagblad zondagavond laat. De achttienjarige verdediger wordt aangetrokken van Bayer Leverkusen, mits 'alle afspraken en mondelinge toezeggingen' deze week tot een akkoord leiden. 

Oud-spits Jan Vennegoor of Hesselink, werkzaam bij PSV, had de verantwoordelijkheid over de onderhandelingen. Als de laatste plooien glad zijn gestreken, wordt Monamay begin volgende week medisch gekeurd in Eindhoven. Daarna tekent hij waarschijnlijk een driejarig contract. 

PSV was naarstig op zoek naar een verdediger in zijn leeftijdscategorie. De landskampioen wilde graag iemand aantrekken die zowel mee kan trainen bij de A-selectie, als mee kan draaien bij Jong PSV. Het ED trekt de vergelijking met Tygo Land, die afgelopen weekend een nieuw vijfjarig contract bij PSV tekende. 

Monamay trainde in Duitsland al mee met het eerste van Leverkusen, waar hij nog een contract had voor één jaar. Voor de Duitse landskampioen speelde hij geen wedstrijd in het eerste. PSV haalt hem op basis van van zijn optredens in het O19-elftal. 'De club hoeft naar verluidt geen astronomische transfersom te betalen, maar Leverkusen wil wel een behoorlijk doorverkooppercentage.'

Het is nog niet duidelijk of de verdediger al meegaat op trainingskamp. Er zijn immers nog zaken af te ronden. 

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!