Kane zit stuk na EK-finale tegen Spanje

Kane rekent wéér niet af met vloek, spits kapot na EK-finale: 'Zwaarste wat er is'

14 juli om 23:45

Harry Kane zit stuk na de verloren EK-finale van Engeland. De spits voelde dat er na de 1-1 van Cole Palmer een tweede Engelse goal in de lucht hing, maar het was Spanje dat uiteindelijk nog voor de verlenging aan het langste eind trok. De welbekende Kane-vloek blijft zodoende in leven. 

Aan die vloek hoopte Kane zondagavond in Berlijn een einde te maken. De topspits van Bayern München en voorheen Tottenham Hotspur won ondanks de honderden doelpunten die hij maakte in zijn loopbaan nog nooit een hoofdprijs. Een gemis dat in ieder geval nog even doorettert. "Een finale verliezen is het zwaarste wat er is", vertelt Kane voor de camera van ITV

"Ik vind dat we ons echt knap terug hebben geknokt in de wedstrijd", vervolgt de spits, die al vrij vroeg in de wedstrijd naar de kant werd gehaald door bondscoach Gareth Southgate. "We konden dat momentum niet echt gebruiken om door te drukken en daar zijn we vlak voor tijd voor bestraft. Dat is echt pijnlijk."

Kane was ook van de partij toen Southgate en Engeland op het WK van 2018 de halve finale verloren van Kroatië. Op het EK van 2021 ging het mis in de finale. Toen won Italië na strafschoppen op Wembley. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by VoetbalPrimeur (@voetbalprimeur)