Van Hooijdonk licht cruciaal moment uit: 'Dit zorgt ervoor dat je het EK wint'

Van Hooijdonk licht cruciaal moment uit: 'Ik blijf eigenwijs: wel doen'

14 juli om 23:28

De door Dani Olmo van de doellijn gekopte inzet is volgens Pierre van Hooijdonk een belangrijk moment dat ervoor zorgt dat Spanje Europees kampioen is geworden. De analist pleit vaker voor mensen bij de palen bij het verdedigen van corners, en spreekt in Studio Fußball zijn tevredenheid uit over het verdedigen van de Spanjaarden. Rafael van der Vaart spreekt op zijn beurt van een terechte winnaar.

Van der Vaart spreekt van een verdiende Spaanse zege en zoomt daarbij in op de doelpunten die de ploeg van Luis de la Fuente maakte. "Ook gewoon een voetbalgoal. Geen geluk of zo, gewoon dik verdiend. Spanje is ook de beste ploeg van dit EK. Dan krijg je daar een sympathie voor. Ik ben half Spaans, dat speelt natuurlijk ook nog mee, maar je gunt het ze omdat ze de best voetballende ploeg zijn."

Van Hooijdonk licht een ander bepalend moment uit van de finale, namelijk het moment dat Dani Olmo een Engelse inzet van de doellijn kopte en zijn land daarmee wist te redden. "Voetbalgeleerden zeggen allemaal: niet doen. Ik blijf eigenwijs en zeg: wel doen. Dit is een moment dat ervoor zorgt dat je Europees kampioen wordt."