Van der Vaart uit voorkeur finale: 'Hoop dat ze weggespeeld worden, schijtploeg'

Van der Vaart fel: 'Ik hoop dat ze weggespeeld worden, schijtploeg'

14 juli om 20:20
Laatste update: 15 juli om 09:14

Rafael van der Vaart heeft een duidelijke voorkeur in de finale van het EK. De analist hoopt dat Engeland weggespeeld zal worden door Spanje, zo geeft hij aan in Studio Fussball.

"Ik hoop dat ze helemaal weggespeeld worden, ik vind het zo'n schijtploeg", aldus Van der Vaart over de Engelsen. "Weet je wat het is... als jij zo goed bent, en je kan het in een half uur laten zien tegen Nederland. Dat was niet normaal. We zaten live te kijken, we hadden totaal geen kans. En dan maak je de 1-1 en denk je gewoon weer: we gaan weer rekenen."

Marco van Basten is het echter niet met zijn tafelgenoot eens. "Jij zegt dat ze zo goed zijn, maar achterin en op het middenveld, dat is niet zo heel goed. Als je vraagt wat je wil achterin, dan is het dat de bal snel naar voren gaat. Maar als je Walker ziet, als je Stones ziet... dat gaat ook langzaam. Rice op het middenveld, dat gaat ook langzaam, dat schiet ook allemaal niet op. Dan heb je wel grote namen, maar ze moeten wel hetgeen doen waarvoor ze er staan."

"Zijn ze achterin zo slecht? Ik vind van niet namelijk", stelt Pierre van Hooijdonk. "Wel in opbouwend opzicht, daar gaat het in dezen om", luidt het antwoord van Van Basten.