Grueter is commentator NOS EK-finale

Bekritiseerde NOS-commentator verslaat EK-finale: 'Raak niet meer in de war'

14 juli om 18:21
Laatste update: 15 juli om 09:11

Jeroen Grueter is de commentator bij de EK-finale tussen Spanje en Engeland. Grueter, die na Nederland-Frankijk flink bekritiseerd werd op social media, noemt het in gesprek met Voetbal International een enorme eer.

"Het is een grote wedstrijd waar we met zijn allen een maand naartoe werken", steekt Grueter van wal tegenover Voetbal International. De commentator spreekt van een 'enorme eer'. "Uiteindelijk denken wij als commentatoren ook als topsporters. Je wil het hoogste bereiken en dat zijn de grote wedstrijden en de finales. Ik ben heel blij dat ik erbij ben in Berlijn."

Door de jaren heen leerde de commentator het klappen van de zweep. Kriebels heeft Grueter nog altijd. "Tegelijkertijd is het niet de eerste keer dat ik zo’n soort wedstrijd doe, dus ben ik wel relaxed. Ik raak er niet meer van in de war. Dat is een fijn gevoel." Een ding heeft de commentator geleerd van de afgelopen jaren: less is more. "Het wil niet zeggen dat je minder praat, maar dat je de nadruk op andere dingen legt."

Grueter verwacht een spannende finale. "Spanje heeft fantastisch gevoetbald en alle wedstrijden gewonnen. Hoe saai en sloom Engeland ook is, die ploeg laat zich niet zomaar opzijzetten. Het gaat veel dichter bij elkaar liggen dan veel mensen denken." De commentator laat wel weten dat hij van geen enkele speler van Engeland onder de indruk is. Bij Spanje heeft hij genoten van Nico Williams, Lamine Yamal, Rodri, Dani Olmo en Marc Cucurella.

Kritiek op NOS-commentator

Grueter kreeg er na zijn commentaar bij Nederland en Frankrijk op social media flink van langs. Veel mensen erkenden zelfs te zappen naar een Belgische zender. Grueter laat zich in gesprek met VI niet uit over de kritiek. De commentator spreekt van een geslaagd EK. 

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!