'NOC*NSF aast op sportpark Vitesse'

Woerts: 'NOC*NSF kijkt nieuwsgierig mee naar mogelijk faillissement Vitesse'

14 juli om 17:44

De NOC*NSF is geïnteresseerd in het trainingscomplex van Vitesse, mocht de club failliet gaan. Dat meldt sportmarketeer Chris Woerts op X. De Arnhemmers proberen ondertussen met man en macht het voortbestaan veilig te stellen.

Vitesse kreeg eerder deze week uitstel van de KNVB 'vanwege positieve ontwikkelingen'. Overnamekandidaat Guus Franke dreigde vervolgens met terugtrekking, omdat de KNVB pas over een aantal maanden met uitsluitsel komt over de aandelenoverdracht. Een faillissement is nog steeds niet uitgesloten. Volgens Woerts kijken ze bij de NOC*NSF 'nieuwsgierig mee'.

'De soap bij Vitesse dendert door', schrijft de sportmarketeer op X. 'Bij een faillissement van Vitesse wil de Olympische organisatie graag het trainingscomplex op Papendal inlijven.'

De gemeente Arnhem lijkt die eventuele overname in ieder geval ten alle tijden te willen voorkomen. Burgemeester Ahmed Marcouch hoopt dat de KNVB de club gaat helpen en schreef een brief. Daarin vroeg hij onder meer om een 'nieuwe kans om de wederopbouw mogelijk te maken'.