Zirkzee werd overtuigd in gesprekken met Ten Hag

Zirkzee na toptransfer naar United: 'Klaar om meteen impact te hebben'

14 juli om 17:02

Joshua Zirkzee staat te trappelen om aan de slag te gaan bij Manchester United. De 23-jarige Nederlander, die overkomt van Bologna, tekende zondag een contract tot medio 2029 op Old Trafford, met een optie voor een extra seizoen.

Zirkzee vertelt dat Erik ten Hag een rol speelde in zijn keuze. "Na gesprekken met de manager en de clubleiding weet ik hoe spannend de toekomst hier gaat zijn en ik kan niet wachten om mijn steentje bij te dragen aan het succes van Manchester United", zegt de spits op de website van de Engelse topclub.

De oud-speler van Bayern München legt uit wat de fans van The Mancunians mogen verwachten. "Ik ben een speler die altijd alles geeft om te winnen. Ik ben klaar voor de volgende uitdaging, om naar een hoger niveau in mijn carrière te gaan en meer prijzen te winnen", toont hij zich ambitieus.

"Het is een voorrecht om bij zo'n iconische club te mogen spelen. Ik zal nu even een korte pauze nemen na mijn tijd bij het nationale team, maar ik kom terug en ben er klaar voor om meteen impact te hebben", besluit Zirkzee, die met Oranje deelnam aan het EK.