EK-directeur Lahm: 'Nederland sprong eruit'

EK-directeur Lahm vol lof: 'Nederland sprong er in dat opzicht bovenuit'

14 juli om 16:49

Philipp Lahm houdt een zeer goed gevoel over aan het EK, dat zondag zijn slotstuk beleeft. De clubicoon van Bayern München is de toernooidirecteur. Hij deelt onder meer een compliment uit aan de Nederlandse supporters.

In gesprek met BILD blikt Lahm terug op het EK. "Ik ben erg tevreden. Alles is vredig verlopen, de mensen hebben plezier gehad en kwamen graag bij elkaar. Alle wedstrijden waren uitverkocht en er kwamen circa zes miljoen mensen af op de fanzones. Dat is erg positief", zegt de oud-international. Hij genoot met name van de marsen naar het stadion. "Zoiets had ik nog nooit gezien. De Nederlanders sprongen er in dat opzicht uit."

Lahm ziet toch ook een aantal minpuntjes. Zo lieten de Duitse spoorwegen het afweten, maar ook het uitfluiten van Marc Cucurella door Duitse fans zit hem dwars. De Spaanse linksback moest het ontgelden tijdens het duel met Frankrijk, nadat hij niet bestraft werd voor een handsbal tegen Die Mannschaft. "Eerst vond ik het nog wel vermakelijk. Ik hoop dat de speler er ook om kon lachen, omdat het een teken was dat de Duitse pijn in München nog diep zat. Maar op een zeker moment vond ik het een beetje vermoeiend worden."

"Wat had Cucurella dan moeten doen tegen Duitsland?", vervolgt Lahm. "Naar de scheidsrechter gaan en zeggen: Ik raakte de bal met de hand? Ik vond het een penalty, maar ik kan ook begrijpen dat er niet voor werd gefloten. De hand ging niet actief naar de bal toe. Er zal altijd wel discussie blijven over hands, omdat er ruimte is voor interpretatie."

Voor de EK-finale verwacht Lahm een Spaanse zege op Engeland. "Ze hebben een duidelijk idee en topspelers."