De la Fuente voegt Gavi plots toe aan Spaanse selectie

De la Fuente verrast en voegt voor finale 27e speler toe aan Spaanse selectie

14 juli om 13:20
Laatste update: 15 juli om 09:07

De Spaanse bondscoach Luis de la Fuente heeft plots een 27e speler aan zijn selectie voor de finale toegevoegd. Gavi zal de hele dag bij de ploeg aanwezig zijn, maar de middenvelder is al maanden geblesseerd.

De la Fuente heeft zijn keuze op een persconferentie laten weten. "Gavi zal speler nummer 27 zijn. Hij is de hele dag bij ons", vertelde de Spaanse bondscoach. Gavi zal in ieder geval niet in actie komen, aangezien de middenvelder al maanden aan het revalideren is van een blessure. De bondscoach lijkt de jonge Gavi echter de kans te willen geven om het mogelijke feest na de finale mee te kunnen maken.

Gavi liep bij zijn ploeg FC Barcelona een zware kruisbandblessure op, waardoor hij dit EK niet mee kon doen. De Spanjaard is inmiddels al weer aan het trainen bij zijn club. In totaal speelde Gavi al 27 interlands namens Spanje.

De la Fuente kijkt in ieder geval enorm uit naar de apotheose van het EK in Duitsland. "We zijn de twee beste teams en daarom staan we in de EK-finale. Dit is een unieke kans om het EK te winnen. Onze spelers hebben veel finales gespeeld, maar bijna niemand heeft een EK-finale gespeeld. Je moet rustig blijven en ervan genieten."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!