Ajax laat Setford voor een miljoen naar Arsenal gaan

'Ajax moet doelman laten gaan: akkoord met Arsenal over één miljoen euro'

14 juli om 11:53
Laatste update: 15 juli om 09:05

Tommy Setford gaat Ajax verlaten voor een avontuur bij Arsenal. Volgens The Athletic hebben beide clubs een akkoord bereikt voor een transferbedrag van één miljoen euro. 

In een eerder stadium deed Arsenal een openingsbod van 400.000 euro om het tot 2025 lopende contract van Setford af te kopen. Ajax ging daar niet mee akkoord en uiteindelijk is de transfersom dus op één miljoen euro uitgekomen. Setford gaat bij Arsenal een contract voor vier jaar tekenen. Bij het bedrag van een miljoen euro komen nog bonussen.

De achttienjarige Setford is jeugdinternational van Engeland, maar is al even actief bij Ajax. De Engelsman zou bij de Amsterdammers het aanbod hebben gekregen om keeper van de beloften te worden, maar hij had dus meer oren naar een terugkeer in Engeland. Bij Arsenal gaat Setford met dezelfde keeperstrainer werken als hij doet bij de jeugdelftallen van Engeland. Ook bood de club hem een aantrekkelijk sportief plan.

Setford kwam afgelopen seizoen uit voor Ajax Onder 19. Met die ploeg deed hij ook mee aan de UEFA Youth League. Setford speelde nog geen enkel duel voor Ajax 1 of Jong Ajax. Voor volgend seizoen kreeg hij dus wel de kans bij laatstgenoemde ploeg, maar die mogelijkheid lijkt hij nu af te slaan.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!