Buitink vreest voor Vitesse: 'Klus om punten te pakken'

Kind van Vitesse vreest: 'Hele klus om punten te pakken in KKD, er is geen team'

14 juli om 09:21

De situatie van Vitesse gaat Thomas Buitink aan het hart. De 24-jarige spits maakte deze zomer de overstap naar PEC Zwolle, maar de onzekere toekomst in Arnhem houdt hem nog altijd bezig.

"Natuurlijk raakt mij dit", zegt Buitink tegen Voetbal International. "Er wordt helemaal niet meer over voetbal gepraat bij de club; alleen nog maar of ze het gaan halen of niet. Dat is wel even heel wat anders ten opzichte van voorgaande jaren. Nog niet zolang geleden speel je nog in de achtste finale van de Conference League…"

"Nu moet je maar hopen dat je mag meedoen aan de KKD en dat je daar dan nog wat punten kan halen, want dat zal ook nog een hele klus worden, nu er nog geen team staat", vervolgt het kind van de club. "Niemand weet waar hij of zij aan toe is. Ik heb er wel vertrouwen in dat het goed komt, maar het is natuurlijk wel een ontzettend vervelende situatie."

Buitink stond ervoor open om met Vitesse de Keuken Kampioen Divisie in te gaan. "Dat was absoluut een optie, maar toen kwam deze kans voorbij en die moest ik gewoon pakken", doelt hij op PEC. "In mijn hoofd had ik ook wel het idee dat het misschien goed zou zijn om wat nieuws aan te gaan. Dat heeft niets te maken met dat het nu slecht gaat met de club, want zo zou ik er ook over denken als het goed was gegaan met Vitesse. Je kan wel je hele leven bij een club blijven, en dat kan óók mooi zijn, maar in mijn geval denk ik dat het wel even goed is om uit de comfortzone te stappen en een nieuwe start te maken."