Vermoedelijke opstelling Engeland voor EK-finale

Vermoedelijke opstelling: Southgate beslist over Shaw en Watkins voor EK-finale

14 juli om 07:58

De kans is groot dat Engeland zondag ongewijzigd aantreedt tegen Spanje in de finale van het EK. Bondscoach Gareth Southgate lijkt geen reden te zien om in te grijpen na de late zege op het Nederlands elftal in de halve eindstrijd, meldt The Telegraph.

Het betekent dat Kieran Trippier opnieuw de voorkeur krijgt boven Luke Shaw. De Manchester United-linksback is inmiddels weer fit en mocht al twee keer invallen dit toernooi, maar lijkt geduld te moeten betrachten. Hij heeft nauwelijks wedstrijdritme, nadat een hamstringblessure hem sinds februari aan de kant hield. Daarom koos Southgate ook tegen Oranje voor rechtspoot Trippier op de linkerkant.

The Three Lions houden naar verwachting vast aan een driemansdefensie. Voorin krijgt aanvoerder Harry Kane het vertrouwen, in de rug gesteund door spelmakers Phil Foden en Jude Bellingham. Ollie Watkins, de late matchwinner tegen Nederland, moet daarom wederom op de bank plaatsnemen.

Engeland jaagt tegen Spanje op zijn eerste EK-titel. Drie jaar geleden ging het in de finale op Wembley na strafschoppen mis tegen Italië. Vanaf 21.00 uur wil de ploeg van Southgate zich revancheren in Berlijn.

De vermoedelijke opstelling van Engeland: Pickford; Walker, Stones, Guehi; Saka, Mainoo, Rice, Trippier; Foden, Kane, Bellingham