Vermoedelijke opstelling: één vraagteken bij Spanje

Vermoedelijke opstelling: Spanje kent één vraagteken voor EK-finale

14 juli om 07:02

Spanje kent weinig twijfels in aanloop naar de EK-finale tegen Engeland van zondagavond. Het lijkt alleen nog de vraag voor wie bondscoach Luis de la Fuente kiest in het hart van de defensie, meldt onder meer MARCA.

Spanje moest het in de halve finale tegen Frankrijk zonder de geschorste Robin Le Normand stellen. Hij werd met verve vervangen door Nacho. De Real Madrid-routinier maakte een dusdanige indruk dat er stemmen opgaan om hem te laten staan. Desondanks verwacht MARCA dat De La Fuente toch weer terugvalt op Le Normand, die Real Sociedad deze zomer gaat verruilen voor Atlético Madrid.

Ook Dani Carvajal keert na een schorsing terug in het elftal. Jesús Navas neemt weer op de bank plaats. Alvaro Morata wordt eveneens in de basis verwacht. De schrik zat er even in, toen de Spaanse spits per ongeluk werd neergehaald door een uitglijdende steward. Morata kwam er echter zonder kleerscheuren vanaf. Verder zullen de ogen vooral gericht zijn op goudhaantjes Lamine Yamal en Nico Williams.

Het vertrouwen in Spanje is groot. La Roja versloeg op weg naar de finale onder meer Kroatië, Italië, Duitsland en Frankrijk. Bovendien maakten de Spanjaarden indruk met hun spel. Alleen Engeland kan nu nog een stokje steken voor een vierde Europese titel. De aftrap in Berlijn is om 21.00 uur.

De vermoedelijke opstelling van Spanje: Simón; Carvajal, Le Normand, Laporte, Cucurella; Rodri, Fabián, Olmo; Yamal, Morata en Williams.