Jesus Navas beëindigt interlandloopbaan Spanje na EK-finale

Spaanse routinier (38) bevestigt interlandloopbaan te beëindigen na EK-finale

13 juli om 23:36

Jesús Navas is na het EK officieel geen actief international van Spanje meer. Na de finale van het Europese eindtoernooi stelt de 38-jarige rechtsback zich niet meer beschikbaar voor de nationale ploeg, zo maakt hij in aanloop naar de eindstrijd bekend.

Navas maakte bijna vijftien jaar geleden zijn debuut voor het Spaanse elftal. De routinier was ook onderdeel van het team dat het WK in 2010 won en heeft nu 56 interlands op zijn naam staan. Na de EK-finale van zondag stopt de captain van Sevilla echter met interlandvoetbal, zo bevestigt hij. "Ik speel al een aantal jaar met een slechte heup. Dat is soms moeilijk. In de rust had ik tegen Frankrijk bijvoorbeeld veel pijn."

"Ik geniet met volle teugen van deze laatste momenten. Het zou ongelofelijk zijn om af te sluiten met een Europese titel", gaat Navas verder. Het lijkt er niet op dat de rechtsback gaat starten tegen Engeland in de finale: Dani Carvajal keert namelijk terug van een schorsing. De verdediger van Real Madrid is normaal gesproken de eerste rechtsback van de Spanjaarden.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!