Van den Brom rekent af met 'bullshit' bij Vitesse

Van den Brom duidelijk bij Vitesse: 'Bullshit! Ik weet hoe het echt zit'

13 juli om 23:18
Laatste update: 13 juli om 23:19

John van den Brom heeft verschillende geruchten rondom Vitesse naar het rijk der fabelen verwezen. De trainer van de Arnhemmers moet 'lachen over bepaalde dingen die worden geschreven'.

Het is de laatste dagen toch weer onrustig bij Vitesse, nu is gebleken dat de Arnhemmers nog altijd niet aan alle eisen voor licentiebehoud voldoen. Guus Franke, die Vitesse moet redden, dreigde zelfs de stekker uit de overname van de club te trekken. Van den Brom maakt zich echter geen zorgen, zo laat hij weten aan de Gelderlander. "Franke ís Vitesse. Zijn reactie was logisch vanuit de emotie: wat nu weer? Nu is het tijd voor de volgende stap."

"Hij en de KNVB moeten met elkaar om tafel om hier uit te komen. Dat loopt dan via juristen en advocaten, maar dat is prima. Nu leunen twee partijen achterover en gebeurt er helemaal niks. Dat zorgt voor veel onrust, bij Vitesse en in de rest van de voetbalwereld. We hebben juist behoefte aan rust in de tent", zegt Van den Brom. De coach hoorde ook verschillende geruchten voorbij komen: zo is gesteld dat Franke 'broddelwerk' zou hebben aangeleverd bij de licentiecommissie, of dat de beoogd eigenaar niet genoeg financiële middelen zou hebben met zijn bedrijf. "Bullshit!", is de coach van Vitesse duidelijk.

"Er is veel onrust daardoor, in heel Nederland gaat het over Vitesse en er is veel gezeik. Terwijl ik ondertussen moet lachen over bepaalde dingen die worden geschreven. Veel is van horen zeggen, ik weet hoe het echt zit", zegt Van den Brom, voor wie het niet makkelijk is om onder deze omstandigheden een voorbereiding te draaien. "Ik ben een control-freak en heb dit soort dingen niet zelf in de hand. Terwijl de gevolgen op dit moment wel heel groot zijn. Dat maakt het lastig."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!