Berghuis heeft nieuws: 'Dit jaar blijf ik zeker bij Ajax'

Berghuis: 'Dit jaar blijf ik zeker bij Ajax, wil dat gevoel weer erg graag hebben'

13 juli om 20:25

Steven Berghuis blijft deze zomer gewoon bij Ajax. Dat stelt de linkspoot zelf na afloop van het gewonnen oefenduel met Rangers FC (2-1). Berghuis heeft in Amsterdam nog een éénjarig contract, waardoor er volgens Voetbal International 'voorzichtig' geïnformeerd wordt naar de middenvelder annex aanvaller.

Berghuis wordt van tijd tot tijd gelinkt aan een exit bij Ajax. Zo valt de naam van het Besiktas van Giovanni van Bronckhorst regelmatig. In gesprek met VI is de 46-voudig Oranje-international echter duidelijk. "Ajax ziet mij, en zo zie ik dat zelf ook, dit seizoen zeker nog spelen voor Ajax. Ik denk dat we in september wel gaan zitten met Alex wat de bedoeling is voor de komende jaren. Dus, als daar meer duidelijk is, zullen jullie dat wel horen."

Vervolgens bevestigt Berghuis nogmaals dat hij in Amsterdam blijft. "Dit jaar zeker wel ja. Omdat Ajax, hoe zal ik het zeggen: het kán zo mooi zijn! Het was vorig jaar nog steeds mooi als je opkomt in de Arena met een Ajax-shirt aan, alleen voelde dat af en toe gewoon niet zo. Dat gevoel wil je gewoon weer heel graag terughebben, dat is uiteindelijk waarvoor je voetbalt. Ik hoop dat we dat weer voor elkaar kunnen krijgen."

"Natuurlijk zal dat in stappen gaan, met de nieuwe trainer en hoe de selectie er nu voor staat, maar dat we eraan gaan werken en alles eraan gaan doen om zo dicht mogelijk daarbij te komen, dat is wel duidelijk", zo besluit Berghuis.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!