Berghuis noemt pijnpunt van Ajax-seizoen: 'Heeft Mislintat totaal niet begrepen'

Berghuis noemt één ding dat Mislintat anders moest doen: 'Totaal niet begrepen'

13 juli om 18:22
Laatste update: 13 juli om 19:03

Steven Berghuis stelt dat veel van de aankopen die Sven Mislintat deed bij Ajax over voldoende kwaliteit beschikten, maar dat de technisch directeur geen complementair elftal samen kon stellen. Zo geeft de Ajacied aan in gesprek met Ziggo, na afloop van het gewonnen oefenduel met Rangers (2-1).

"Ik heb toen gezegd dat ik in de kwaliteiten van al deze jongens persoonlijk geloof", vangt Berghuis aan. "Alleen is een selectie samenstellen heel anders en ik vind dat Mislintat te werk is gegaan als scout, maar als technisch directeur moet je een selectie samenstellen met verschillende kwaliteiten die op elkaar zijn afgestemd. Daarin heb je creativiteit nodig, mentaliteit, de winnaarsmentaliteit die de Argentijnen hadden. Je hebt zoveel verschillende dingen nodig die uiteindelijk samen een kampioensteam kunnen worden. Dat heeft hij totaal niet begrepen, vind ik."

"Dat heb ik gezegd, maar dat is geen persoonlijke aanval naar de kwaliteiten van onze spelers individueel, en ook niet naar de spelers die Mislintat heeft gehaald", vervolgt Berghuis, die voldoende kwaliteit ziet in veel aankopen van de voormalig technisch directeur van Ajax. "Ik vind ook Mikautadze een goede speler, en zo zijn er veel meer voorbeelden. Alleen moet je het wel samenbrengen als technisch directeur, die kwaliteiten, en die jongens voorwaarden bieden zodat ze kunnen slagen. Dat is niet gebeurd."

Op de vraag of Ajax Mikautadze had moeten houden, wil Berghuis niet concreet ingaan. "Dat is niet aan mij. Ik heb op de training een goede speler gezien, en ook op het EK. Hij is gewoon een spits, maar heeft bij ons alleen als linkshalf, linksbuiten en een beetje als tien gespeeld. Dat kun je ook niet eerlijk beoordelen."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!