AZ boekt ook tegen Excelsior monsterzege

AZ boekt derde monsterzege in voorbereiding: ook Excelsior volkomen kansloos

13 juli om 16:45

AZ maakt vooralsnog grote indruk in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De ploeg van coach Maarten Martens legde Excelsior op de pijnbank. De Alkmaarders wonnen met liefst 8-0.

AZ versloeg eerder AEK Athene (6-0) en FC Nordsjaelland (6-1) al met klinkende cijfers. Zaterdag moest ook Excelsior eraan geloven, tijdens de laatste oefenwedstrijd van het trainingskamp in Epe. Al na 39 seconden schoot Ibrahim Sadiq raak. Myron van Brederode (strafschop), Peer Koopmeiners (vrije trap) en Ernest Poku voerden de score verder op voor rust.

In de tweede helft deed Poku een duit in het zakje met zijn tweede treffer en ook invaller Lequincio Zeefuik scoorde twee keer. Riechedly Bazoer zorgde voor het slotakkoord. Aanwinst Troy Parrott, die eerder op de dag werd gepresenteerd, deed logischerwijs nog niet mee.