Kraay keek Oranje-Engeland terug: 'Schrikt je kapot'

Kraay keek Oranje-Engeland terug: 'Echt veel slechter, je schrikt je kapot'

13 juli om 10:48

Hans Kraay junior denkt dat er in Nederland een vertekend beeld bestaat van de halve finale tegen Engeland op het EK. De ESPN-analist besloot de wedstrijd in zijn geheel terug te kijken en werd niet vrolijk van wat hij zag van Oranje.

Het Nederlands elftal werd bij het ingaan van de blessuretijd in diepe rouw gedompeld door een treffer van Ollie Watkins (1-2). Het vertrouwen was namelijk groot dat het kwartje in de verlenging de goede kant op zou vallen. Onterecht, oordeelt Kraay.

"Ik ben wel de grootste gek hier vanavond", begint de ESPN-verslaggever aan tafel bij EK-praat. "Ik heb voor mijn gemoedstoestand de hele wedstrijd nog een keer teruggekeken. Die was écht veel slechter dan ik in eerste instantie zag. Ik had een gevoel dat het Nederlands elftal in de tweede helft de bal had en dat we in de verlenging zouden winnen. Maar als je de wedstrijd terugkijkt, is dat helemaal niet zo", benadrukt hij.

"Als je terugkijkt, dan schrik je je helemaal kapot", aldus Kraay. "Van hoeveel afschuwelijke breedte ballen er werden gegeven in de achterste vier, ook achter de man. Waarom zo traag? Waarom hebben we ze niet bij de strot gegrepen? Ik werd er niet vrolijk van toen ik het terugkeek. Toen we werden uitgeschakeld, waren we er allemaal doodziek van. Maar nu ik het zag..."