Mbappé wordt mogelijk eigenaar van SM Caen

'Mbappé timmert naast veld aan de weg en wordt mogelijk eigenaar van Ligue 2-club'

13 juli om 09:15

Het lijkt erop dat Kylian Mbappé zich binnenkort eigenaar van een voetbalclub mag noemen. De familie van de 25-jarige sterspeler is volgens diverse Franse media in vergevorderde gesprekken met SM Caen, dat uitkomt in de Ligue 2.

Caen is momenteel nog in handen van het Amerikaanse Oaktree Capital Management, dat ook eigenaar is van Serie A-kampioen Internazionale. Het bedrijf heeft Pierre-Antoine Capton, minderheidsaandeelhouder van Caen, laten weten zich terug te trekken. Capton is in de zoektocht naar nieuwe investeerders uitgekomen bij de familie Mbappé, melden RMC Sport en het lokale Ouest-France.

Mbappé zou geïnteresseerd zijn in de overname van Caen, klinkt het. De familie wil met de mogelijke overname de activiteiten van Kylian en diens broertje Ethan buiten het voetbal uitbreiden. Zo heeft Mbappé ook al de stichting IBKM (Inspired by Kylian Mbappé), dat zich inzet voor de toekomst van kinderen.

Als de overname doorgaat, zal moeder Fayza Lamari het leeuwendeel van de werkzaamheden op zich nemen, terwijl haar zoons de boegbeelden worden. De familie Mbappé is voornemens meerderheidsaandeelhouder te worden van Caen. De Franse club eindigde vorig seizoen als zesde op het tweede niveau van Frankrijk.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!