Mbappé wilde shirt van Yamal hebben

Bijzonder verzoek na EK-clash: 'Mbappé vroeg om mijn shirt, natuurlijk gegeven'

13 juli om 07:47

Lamine Yamal doet vlak voor de finale van het EK een bijzondere onthulling. Niemand minder dan Kylian Mbappé vroeg na de halve eindstrijd tussen Spanje en Frankrijk (2-1) om het shirt van het supertalent.

Yamal is de sensatie van dit EK. De buitenspeler van FC Barcelona, die zaterdag zeventien is geworden, geeft ter ere van zijn verjaardag een interview aan Marca. In de halve finale maakte Yamal grote indruk, door op fraaie wijze voor de gelijkmaker te zorgen. "Na de wedstrijd vroeg Mbappé om mijn shirt. Of ja, het ging via de materiaalman", onthult hij.

"Na de wedstrijd tegen Italië wilde Federico Chiesa mijn shirt al hebben. Mensen in de staf regelen dat het bij hem terechtkomt", gaat Yamal verder. "Als Mbappé mijn shirt wil, geef ik hem natuurlijk. Geen probleem", lacht de aanvaller, die niet weet welke shirts de materiaalman voor hem geregeld heeft. "Toen we de finale hadden bereikt tegen Frankrijk was ik zo blij, dat het eigenlijk langs me heen is gegaan."

Nieuwe Lionel Messi

In de Spaanse media wordt Yamal al vergeleken met Lionel Messi. "Ik probeer Lamine te zijn", blijft hij nuchter. "Ik probeer ervoor te zorgen dat mensen mij herkennen om wie ik ben. Uiteindelijk zal het vergelijken van jezelf met de beste speler uit de geschiedenis iets zijn wat je niet gaat helpen, want ik zal nooit zoals hij worden."