Kieft over Simons in Oranje

Kieft: 'Iemand moet hem vertellen dat hij dat sterrengedrag achterwege laat'

13 juli om 06:45

Wim Kieft hoopt dat Xavi Simons snel volwassen wordt. De voormalig spits is van mening dat de spelmaker van het Nederlands elftal van diens 'sterrengedrag' af moet.

Na afloop van de wedstrijd tussen Oranje en Engeland richtte Simons zich in de mixed zone tot de Nederlandse media, die hij niet te woord wilde staan. De middenvelder was van mening dat de pers uit Nederland hem 'kapot had gemaakt'. Kieft vindt dat Simons spoedig volwassen moet worden. 'Met de kritiek op zijn gezicht en zijn gezichtsuitdrukking kan je niets', schrijft hij in zijn column voor De Telegraaf.

'Alleen moet Simons af van dat gemakkelijke vallen en altijd die verongelijktheid, zeker als hij kritiek krijgt. Pers en kritiek horen erbij', gaat Kieft verder. 'Laat iemand in zijn omgeving vertellen dat Simons dat sterrengedrag achterwege moet laten en normaal gaat doen. Dan komt het goed, want hij kan voortreffelijk voetballen.'

Het Nederlands elftal werd door een late goal van Ollie Watkins uitgeschakeld. Engeland neemt het zondag in de finale op tegen Spanje.