Ten Hag analyseert Nederland - Engeland

Ten Hag analyseert Nederland - Engeland: 'Dit was een goede, reële afspiegeling'

12 juli om 23:06

Erik ten Hag is van mening dat Engeland afgelopen woensdag uiteindelijk terecht heeft gewonnen van het Nederlands elftal. De manager van Manchester United stelt dat Engeland-bondscoach Gareth Southgate simpelweg over meer en betere smaken kan beschikken. 

Net als 7,8 miljoen Nederlandse TV-kijkers was ook Ten Hag aandachtig toeschouwer van Nederland - Engeland. "Over de hele wedstrijd gezien had Engeland de beste kansen", analyseert de oud-trainer van Ajax in gesprek met het Algemeen Dagblad. 

"Het was een wedstrijd op hoog niveau. Niet zo hoog als Frankrijk - Spanje van dinsdag, maar wel echt een halve finale", vervolgt Ten Hag, die zag dat de wedstrijd na 45 minuten kantelde. "Na rust kwamen 'we' beter in de wedstrijd, je voelde in het laatste gedeelte dat één moment van klasse het verschil zou gaan maken. En dan moet je eerlijk zijn: die klasse heeft Engeland nu eenmaal meer in zijn selectie dan wij. Op die manier keek ik ook. Met de blik van een trainer wist je dat Engeland meer wapens had."

Het Nederlands elftal heeft volgens Ten Hag absoluut kwaliteit, maar Engeland barst er in zijn ogen van. "Phil Foden, Bukayo Saka, Harry Kane: dat zijn gewoon absolute internationale topspelers. En dan heeft Gareth Southgate ook nog eens de luxe dat hij een speler als Ollie Watkins in kan brengen in de slotfase, met ook Ivan Toney nog achter de hand. Dat is wel een verschil, hoor. De finale had natuurlijk gekund, maar als je een beetje uitzoomt, was dit denk ik een goede, reële afspiegeling."