Ten Hag vindt Xavi Simons geweldig

Ten Hag smult van 'on-Nederlandse' Oranje-speler: 'Zuid-Europese verbetenheid'

12 juli om 21:53
Laatste update: 13 juli om 08:38

Erik ten Hag heeft dit EK enorm genoten van Xavi Simons. De manager van Manchester United dicht de aanvaller van Oranje in gesprek met het Algemeen Dagblad 'on-Nederlandse' kwaliteiten toe. 

Ten Hag laat tegenover het AD zijn licht schijnen op de prestatie van het Nederlands elftal, dat zoals bekend op de valreep verslagen werd door Engeland en diens spits Ollie Watkins. Over de doelman van Oranje is Ten Hag zeer te spreken. "De keeper, Bart Verbruggen: echt geweldig. Maar om het EK te winnen heb je eigenlijk in alle linies topkwaliteit nodig."

Ondanks dat daar volgens Ten Hag geen sprake van is, is hij over de middelste linie van Oranje wel erg te spreken. "Ik vond Tijjani Reijnders en Jerdy Schouten echt goed. Natuurlijk miste je Frenkie de Jong, ook als het gaat om intercepties. Maar ik weet niet of je het met de middenvelders die nu ontbraken, veel beter had gedaan. Misschien dat je zonder bal net wat balans tekortkwam."

Wie er volgens de oud-trainer van Ajax, die vrijdag voor het eerst op één veld stond met assistent-trainers René Hake en Ruud van Nistelrooij, met kop en schouders boven uitstak: Simons. "De drive die hij heeft, de passie waarmee hij ballen verovert en situaties herkent: top. Zijn enorme drive ook. Dat is bijna on-Nederlands. Daarin zie je volgens mij terug dat hij in het buitenland is opgeleid. Hij heeft een haast Zuid-Europese verbetenheid in zijn spel."