Van de Kuit komt met reddingsplan voor Vitesse

Van de Kuit biedt Vitesse nieuw reddingsplan aan: 'Voor als Franke afhaakt'

12 juli om 19:53
Laatste update: 12 juli om 19:58

Nadat de beoogde nieuwe Vitesse-eigenaar Guus Franke dreigde met afhaken in het geval dat de KNVB niet op korte termijn goedkeuring zou verlenen om de aandelen van de club over te nemen, heeft stadioneigenaar Michael van de Kuit zich nu bij de club gemeld met een eventueel reddingsplan. Dat meldt De Telegraaf, dat met Gelredome-eigenaar Van de Kuit sprak. 

In dat geval zou Vitesse, mocht Franke daadwerkelijk de stekker eruit trekken, zijn licentie kunnen behouden. Er is in dat geval geen sprake van een overname, maar van een tussenoplossing om te voorkomen dat de Arnhemse club daadwerkelijk ophoudt te bestaan. 

Indien Franke zich terugtrekt, is het einde voor Vitesse écht nabij. De noodlijdende Arnhemmers krijgen uiterlijk 22 juli te horen of het beroep tegen het intrekken van de licentie succesvol is geweest, of niet. 

"Het is een achtervang voor als Franke afhaakt, waarmee de continuïteit op korte termijn gewaarborgd is", vertelt Van de Kuit aan De Telegraaf. Een onderdeel van het voorstel dat Van de Kuit heeft gedaan, is volledige kwijtschelding én terugbetalingen van kosten die de club de afgelopen periode heeft gemaakt aan commissarissen, directieleden en de 'herstructureringsdekundige' Hanneke De Koninck.

"Met deze honoraria is in totaal al bijna 1 miljoen euro gemoeid. En dat bij een club die zo in financiële nood is. Ook de bonus van 75.000 euro die algemeen directeur Edwin Reijntjes zou ontvangen bij een geslaagde aandelenoverdracht moet dan van tafel", besluit Van de Kuit.