Fortuna Sittard gaat transfervrije Van Ottele overnemen van SC Heerenveen

'Fortuna is druk op de transfermarkt en haalt transfervrije Heerenveen-verdediger'

12 juli om 18:40

Syb van Ottele gaat een driejarig contract tekenen bij Fortuna Sittard, zo meldt Voetbal International. De centrale verdediger, die ook als controlerende middenvelder uit de voeten kan, komt transfervrij over van SC Heerenveen.

Bij Heerenveen speelde Van Ottele in het afgelopen seizoen 26 wedstrijden in de Eredivisie, waarvan vijftien als basisspeler. In de winter van 2021 werd de verdediger door de Friezen overgenomen van NEC. Voor Heerenveen speelde Van Ottele in totaal 59 wedstrijden.

Volgens Voetbal International is Fortuna Sittard nadrukkelijk op zoek naar transfervrije versterkingen, want de club moet opnieuw snijden in het spelersbudget. 'Fortuna kan wat meer financiële armslag verkrijgen met een lucratieve verkoop', klinkt het. De afgelopen periode is er regelmatig geïnformeerd naar Rodrigo Guth, maar nog geen club die de gewenste transfersom op tafel wil leggen in Limburg.

Naar alle waarschijnlijkheid zal Fortuna op korte termijn afscheid nemen van linksback Remy Vita, die op huurbasis gaat vertrekken naar Frankrijk. Ook Michael Verrips heeft geen toekomst meer in Limburg en zodoende hoopt de doelman op een andere uitdaging.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!