'PSV houdt Proper (NEC) in de gaten'

'PSV klopt bij vertrek Schouten mogelijk aan bij NEC, target is 'geliefd''

12 juli om 17:16
Laatste update: 15 juli om 08:30

PSV houdt Dirk Proper van NEC in de gaten. Dat meldt het Eindhovens Dagblad. De middenvelder staat op het lijstje van de Eindhovenaren om een eventueel vertrek van Jerdy Schouten op te vangen. 

Volgens het Eindhovens Dagblad wordt de toekomst van Joey Veerman en Jerdy Schouten omgeven door vraagtekens. De twee Oranje-internationals moeten de komende tijd beslissen over een transfer, bij PSV blijven of eventuele contractverlenging. Schouten wordt gelinkt aan een transfer naar Borussia Dortmund en Juventus. 

Het ED zag Proper van NEC afgelopen week al gelinkt worden aan de Eindhovenaren als een eventuele vervanger. De krant meldt dat een transfer momenteel niet aan de orde is, maar het is wel een speler die goed in de gaten wordt gehouden. PSV zou echter in eerste instantie voor een grotere naam willen gaan, mocht Schouten vertrekken.

Proper speelt al zijn hele leven voor NEC en is volgens het ED geliefd op de transfermarkt. De middenvelder is tevens aanvoerder van Jong Oranje. Voor NEC speelde hij 133 wedstrijden, waarin hij 10 goals maakte en zes assists gaf. Proper heeft nog een contract tot medio 2026 bij de Nijmegenaren. 

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!