Bayern profiteert fors van transfer Zirkzee naar United

'Zirkzee zorgt voor blije gezichten in Duitsland: Bayern ontvangt megabedrag'

12 juli om 13:47

Bayern München profiteert flink van de transfer van Joshua Zirkzee naar Manchester United. Der Rekordmeister incasseert bijna de helft van de som die de Engelse topclub betaalt.

Zirkzee wordt vrijdag medisch gekeurd door United en zal daarna zijn handtekening zetten onder een vijfjarig contract, met een optie voor een extra seizoen. De spits, die dit EK debuteerde in het Nederlands elftal, had een afkoopclausule van veertig miljoen euro in zijn contract staan bij Bologna. The Mancunians besloten deze niet te lichten, maar iets boven de clausule te zitten en de transfersom dan verspreid over drie jaar te betalen.

Voor 42 miljoen euro gaat Zirkzee de overstap maken. Bologna steekt echter maar de helft in eigen zak. Hasan Salihamidzic, voormalig sportief directeur bij Bayern, wist een doorverkooppercentage van vijftig procent te bedingen in de deal met Bologna. Het betekent dat de Duitse topclub verzekerd is van 21 miljoen euro.

Zirkzee stond tussen 2017 en 2023 onder contract bij Bayern. De 23-jarige spits, die in die jaren werd uitgeleend aan Parma en RSC Anderlecht, kwam tot zeventien optredens in de hoofdmacht van de club.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!