'Ten Hag dringt om één reden aan op transfer van Zirkzee bij United'

'Ten Hag dringt om één reden aan op transfer van Zirkzee bij United'

11 juli om 20:22

Met de komst van Joshua Zirkzee gaat een uitvoerige wens van Erik ten Hag in vervulling bij Manchester United, zo weet het Algemeen Dagblad. De Nederlandse manager wilde graag een ander type spits aan zijn selectie toevoegen dan Rasmus Højlund, die een jaar geleden nog voor zeventig miljoen euro naar Old Trafford kwam.

De transfer van Zirkzee is rond, waardoor het een kwestie van tijd is tot de tweevoudig Oranje-international zichzelf speler van Man United mag noemen. Een jaar geleden deden The Red Devils echter nog veel moeite om Højlund voor een groot bedrag te strikken. Ten Hag wil echter graag de beschikking krijgen over nog een ander type spits.

Het is bekend dat Zirkzee als diepe spits, maar ook als valse nummer 9 of achter een aanvalsleider kan spelen. 'Juist dat is een reden voor Erik ten Hag om de directie van Manchester United over te halen om Zirkzee weg te kapen bij Bologna', zo stelt het AD.

United betaalt iets meer dan de veertig miljoen euro die in de afkoopclausule van het contract van Zirkzee staat. Op die manier kan de FA Cup-winnaar de transfersom in termijnen betalen.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!