Franke dreigt met terugtrekking bij Vitesse

Franke dreigt met terugtrekking bij Vitesse: 'Dit is feitelijk een doodvonnis'

12 juli om 13:07
Laatste update: 12 juli om 13:31

Guus Franke, de multimiljonair die bereid is Vitesse te redden, dreigt zich terug te trekken als overnamekandidaat van de club. Dat heeft alles te maken met het nieuws van de beroepscommissie van de KNVB.

Vitesse heeft opnieuw uitstel gekregen om aan de eisen van de licentiecommissie te voldoen en zodoende de proflicentie voor volgend seizoen veilig te stellen. Wegens 'de positieve ontwikkelingen binnen de club de afgelopen periode', krijgt Vitesse extra tijd, tot 22 juli. De positieve ontwikkeling was het akkoord tussen Coley Parry en Franke, de beoogde nieuwe eigenaar.

Zij werden het eens over aflossing van de schuld van 14,3 miljoen euro van Vitesse aan de Amerikaan. Franke wil duidelijkheid hebben over de overdracht van de aandelen, anders trekt hij zich terug als overnamekandidaat van Vitesse. Van de beroepscommissie heeft Franke begrepen dat hier mogelijk pas over een paar maanden over besloten wordt. "De vraag om dit uit te stellen, is feitelijk een doodvonnis", laat hij in een verklaring weten, geciteerd door de NOS.

"Alles wat de KNVB verlangde, is gedaan. Het geld staat letterlijk klaar", vervolgt Franke. "Daarom vinden wij het onbegrijpelijk dat de KNVB zichzelf nu nog eens maanden gunt om de 'wijziging van zeggenschap' door deze overname te beoordelen."