100 duizend mensen in wachtrij voor presentatie Mbappé

Historische presentatie op komst: 100 duizend mensen in wachtrij voor Mbappé

12 juli om 12:22

Kylian Mbappé wordt komende dinsdag gepresenteerd door Real Madrid in het Estadio Santiago Bernabéu. Een enorme gekte wordt verwacht, want er staan honderdduizend mensen in de wachtrij om de presentatie bij te wonen.

Op 16 juli vindt er om 12.00 uur een ceremonie plaats in het stadion van Real. Santiago Bernabéu wordt aangekleed met livemuziek, vuurwerk, 360°-videobeelden en een speciaal podium. Real haalt alles uit de kast om het evenement nog groter te maken dan tijdens de presentatie van Cristiano Ronaldo in 2009. Daar kwamen 75.000 mensen op af, dinsdag is er plek voor tienduizend meer.

De immense wachtrij zal vanaf vrijdag leegstromen. Clubleden kunnen vrijdag hun kaartje claimen, later dit weekend weten andere fans of ze verzekerd zijn van een toegangsbewijs. De kaartjes kosten niets, toch werkt Real met entreebewijzen. Dit om te voorkomen dat er teveel mensen op de presentatie af komen, waardoor De Koninklijke de veiligheid van mensen niet meer kan garanderen.

Wie zeker bij de presentatie is, is Zinédine Zidane. Real-voorzitter Florentio Pérez heeft er voor gezorgd dat de ceremonie gehouden wordt op een moment dat kinderen vrij zijn. Mbappé heeft tickets gedoneerd aan kinderen van zijn stichting - Inspired by KM.