Opnieuw uitstel voor Vitesse

Vitesse krijgt opnieuw uitstel van beroepscommissie: 'Positieve ontwikkelingen'

12 juli om 10:45
Laatste update: 12 juli om 10:46

Vitesse heeft van de onafhankelijke beroepscommissie licentiezaken van de KNVB uitstel gekregen om aan de eisen van de licentiecommissie te voldoen. Dat is besloten na de hoorzitting van afgelopen woensdag.

De Arnhemse club krijgt uitstel wegens 'de positieve ontwikkelingen binnen de club in de afgelopen periode', zo schrijft de beroepscommissie. Vitesse ging in beroep tegen het besluit om de licentie per afgelopen dinsdag in te trekken. Woensdag mocht de club dit toelichten tijdens een hoorzitting. 'Om een licentie te krijgen moet Vitesse beschikken over een bank, een accountant en daarnaast moet een sluitende begroting worden voorgelegd', klinkt het.

'Aan deze drie eisen, in een eerder stadium al opgelegd door de licentiecommissie, voldoet de club nog niet. De beroepscommissie streeft ernaar om uiterlijk op 22 juli een besluit te nemen.' Het betekent dat Vitesse nog tien dagen heeft om alles rond te maken. Dat de Arnhemmers uitstel krijgen, is niet voor het eerst. Op 25 juni besloot de licentiecommissie al dat de club op 9 juli de schaapjes op het droge moest hebben. 

Het overnameakkoord tussen Amerikaan Coley Parry en Guus Franke is een positieve ontwikkeling voor Vitesse. Wel moet de club zo spoedig mogelijk een proflicentie krijgen, om zo faillissement af te wenden.