UEFA baalt van veldbestormingen op EK

'Heel tevreden' UEFA baalt van 'Ronaldomania': 'We bleven ons aanpassen'

12 juli om 10:10

De UEFA spreekt, vlak voor de finale tussen Spanje en Engeland, van een geslaagd EK. Het voetbalorgaan baalt wel van het aantal fans dat het veld betrad, dat volgens de bond vooral te maken had met 'Ronaldomania'.

Martin Kallen, hoofd competities van de UEFA, is 'heel, heel tevreden' over het verloop van het EK. "We hebben hier zoveel fans uit heel Europa gezien die vreedzaam en feestend hun team hebben aangemoedigd", zegt hij op de officiële kanalen van de Europese voetbalbond. De veldbestormingen noemt Kallen 'erg vervelend'.

De UEFA nam naarmate het toernooi vorderde extra maatregelen om te voorkomen dat toeschouwers het veld konden betreden. Het aantal veldbestormers nam daarna ook af. Kallen stelt dat sommige veldbestormingen een commercieel doel dienden. "Het andere deel was 'Ronaldomania', waarbij Ronaldo als superster mensen gewoon zo in vervoering bracht dat ze een selfie met hem wilden nemen. Maar je moet een voetbalwedstrijd kunnen uitspelen. We bleven ons aanpassen, waardoor het aantal incidenten steeds verder afnam."

Duitsland kan tevreden terugkijken op de organisatie, meent Kallen. "De organisatie was heel, heel goed. De wedstrijden waren goed. We komen graag naar Duitsland."