'Slot of Bosz kan 25 procent meer uit Oranje halen'

Advies voor Koeman: 'Proberen nieuwe Yamal en Williams in te passen'

12 juli om 08:56

Anco Jansen denkt dat een nieuwe bondscoach een groot verschil kan maken, maar Marciano Vink vindt dat er ook voor Ronald Koeman genoeg potentie is om Oranje aantrekkelijker voor de dag te laten komen. De analist ziet wel dat Koeman belangrijke keuzes moet maken.

"Vinden jullie de selectie van Spanje heel veel beter dan die van Nederland?", vraagt Jansen bij EK-praat. Marciano Vink vindt van wel, maar de oud-speler van onder meer FC Emmen is van mening dat een bondscoach met een duidelijke visie, zoals Luis de La Fuente bij La Roja, een verschil maakt. "Ik ben ervan overtuigd dat we met een Arne Slot of Peter Bosz echt 20 of 25 procent meer uit deze selectie valt te halen. En dat het dan ook nog eens veel leuker is om naar te kijken."

Het werd echter al duidelijk dat Koeman in ieder geval tot het WK 2026 aanblijft als bondscoach. Vink denkt dat Oranje ook onder hem aantrekkelijk kan spelen. "Een aantal spelers zal misschien niet meer geselecteerd moeten worden. En met twee keer Timber (Jurriën en Quinten, red.), Frenkie de Jong, Mats Wieffer, Noa Lang, Crysensio Summerville, zijn er genoeg spelers waar ik naar uitkijk om ze in het Nederlands elftal te zien."

"Dan heb je ook nog jongens die nu op de bank hebben gezeten, zoals Frimpong, Brobbey, Zirkzee", gaat Vink verder. "Ik denk dat het heel spectaculair kan zijn. Maar dan moet je wel ergens een keuzes maken als bondscoach. Ga ik nog steeds heel loyaal zijn naar de gasten waarmee ik ooit succes heb gehaald? Of ga ik proberen nieuwe spelers in te passen, de nieuwe Yamal of Williams?"