Derksen: 'Op geluk Oranje hoef je niet trots te zijn'

"Koeman vindt dat we trots moeten zijn, maar op geluk hoef je niet trots te zijn"

12 juli om 08:32

Johan Derksen en Valentijn Driessen zijn kritisch op Ronald Koeman. De Vandaag Inside-analist en De Telegraaf-verslaggever vinden dat de bondscoach van het Nederlands elftal wel erg hoog van de toren blaast.

Oranje reikte tot de halve finale van het EK, waarin Engeland op de valreep te sterk was. "Met dit elftal kon je het eigenlijk niet goed doen als trainer. Het is een wonder dat hij de halve finale heeft gehaald. Koester dat wonder, maar het was niet met goed voetbal", oordeelt Derksen bij Vandaag Inside Oranje.

"Van tevoren was hij daar heel tevreden mee geweest en nu vindt hij dat we daar trots op moeten zijn, maar op geluk hoef je niet trots te zijn. We hebben geen indruk gemaakt als voetballand", aldus Derksen, die bijval krijgt van Driessen. "Ik sprak hem na de kwartfinale. Toen zat hij er al voldaan bij, een beetje zoals hij is. Een beetje blufferig. Jullie zeiden toch kwartfinale? Toen dacht ik al: dit is niet goed", stelt de journalist.

René van der Gijp is minder kritisch. "Als je de halve finale haalt met dit elftal. Dan heb je het toch gewoon goed gedaan. Wat je hem wel kan aanrekenen, is dat Foden en Bellingham zo veel ruimte kregen. Ik vraag me dan af wat de afspraken zijn."