'FA wacht EK-finale niet af en wil verder met Southgate'

'Engelse bond start charmeoffensief en doet alles om Southgate te behouden'

12 juli om 07:52

De Engelse voetbalbond wil dolgraag verder met Gareth Southgate. Ook als The Three Lions de EK-finale tegen Spanje verliezen, moet de 53-jarige bondscoach in 2026 nog aan het roer staan tijdens het WK in de Verenigde Staten, Canada en Mexico.

Volgens The Times wil de FA er alles aan doen om Southgate te behouden. De bond zal een charmeoffensief starten om hem over de streep te trekken, schrijft de Britse krant. De huidige verbintenis van Southgate loopt in december af.

Waar Southgate bij de buitenwacht nog weleens onder vuur ligt, is er bij de FA geen enkele twijfel. Zo leidde Southgate The Three Lions naar de tweede opeenvolgende EK-finale. Mark Bullingham, algemeen directeur van de bond, wil na het toernooi dan ook direct om tafel met de keuzeheer. Hij is vastberaden om langer door te gaan met Southgate, nu hij heeft gezien hoe Engeland door een moeilijke periode in Duitsland is gekomen.

Aan het begin van het EK werd Southgate door Engelse fans nog bekogeld met plastic bekers na de doelpuntloze remise tegen Slovenië in de groepsfase. Afgelopen woensdag hing de vlag er volledig anders bij, nadat Oranje was verslagen in de halve finale. Jude Bellingham omschreef de prestatie van Southgate al als 'fenomenaal'.

Ook The Times benadrukt dat de manager geliefd is binnen de selectie. 'De Engelse spelers benadrukten meermaals dat een deel van hun motivatie om zondag te winnen, is om het succes te leveren dat Southgate volgens hen verdient, aangezien hij hen altijd onvermoeibaar heeft gesteund.'