'Schouten goud waard voor de hele grote clubs'

'Waar Frenkie extra bewegingen maakt, heeft Schouten meteen de controle'

12 juli om 07:26

Jerdy Schouten heeft tijdens het EK veel indruk gemaakt. Wim Rijsbergen is er zelfs van overtuigd dat de controleur van PSV en Oranje meekan in de absolute top.

Het spel van Schouten doet Rijsbergen denken aan dat van de huidige bondscoach, Ronald Koeman. "Eén van de kwaliteiten van Ronald Koeman als speler vroeger was dat hij met één beweging de bal voor zichzelf goed had liggen en direct de pass kon geven. Schouten is een speler die ook zo snel handelt", zegt de oud-international, die met Oranje de WK-finale haalde in 1974 en 1978, tegen De Telegraaf.

"Waar Frenkie de Jong altijd een paar extra bewegingen maakt om zich vrij te maken, heeft Schouten met één beweging de controle en legt hij de bal bij een medespeler", gaat Rijsbergen verder. "Daarom is hij straks goud waard voor de hele grote ploegen in de wereld. Hij zal vast nog even bij PSV blijven, maar die gaat nog een grote stap maken", voorspelt de voormalig verdediger van Feyenoord.

Ook tegen Engeland hield Schouten zich staande. "Hij kwam tegen Engeland nooit in de problemen en weet van tevoren wat hij gaat doen. Daarin is hij beter dan Reijnders en Simons", aldus Rijsbergen.