Van der Gijp looft Bellingham na het EK

Van der Gijp weggeblazen door EK-uitblinker: 'Hij is een sieraad voor het voetbal'

12 juli om 06:15
Laatste update: 12 juli om 06:17

René van der Gijp is een enorm fan van Jude Bellingham. Dat onthult de analist in Vandaag Inside Oranje. Vooral het spelplezier van de Engelsman is volgens Van der Gijp te prijzen en daar kan een Oranje-international nog een voorbeeld aan nemen.

"Hij is een sieraad voor het voetbal. Echt een geweldige speler", begint Van der Gijp aan zijn lofzang over de Engelse middenvelder. "Hij maakt nooit een ernstige overtreding, heeft altijd een lach op zijn gezicht. Daar zou Xavi Simons eens een voorbeeld aan moeten nemen. Tegen Oranje ging hij ook eerst alle Nederlandse spelers af om ze een hand te geven. Een sieraad voor de sport man, zo’n gozer."

Van der Gijp wil ook zijn mening nog kwijt over een specifieke wissel van Ronald Koeman bij Oranje. "Waarom zet hij niet Donyell Malen in de spits en Jeremie Frimpong rechtsbuiten? Dan heb je snelheid. Simons en Wout Weghorst hebben het toch veel moeilijker. Die gaan nooit diep of komen nooit in de bal, zonde man. Malen, Frimpong en Cody Gakpo hebben die diepte wel."